Νέα / Άρθρα «Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης» 20 διδακτικών ωρών, από το IsZEB.

«Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης» 20 διδακτικών ωρών, από το IsZEB.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021


Εκπαιδευτική εκδήλωση & Workshop με θέμα «Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης» 20 διδακτικών ωρών, από το IsZEB.

Η εκπαιδευτική εκδήλωση - workshop «Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών φόρτισης» 20 διδακτικών ωρών διοργανώνεται από το IsZEB σε συνεργασία με την MC CHARGERS, την Ελληνική πρωτοπόρο εταιρεία με επίκεντρο τους Ηλεκτρικούς Φορτιστές Οχημάτων. Η MC CHARGERS μέσω της πολυετούς εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, δημιούργησε με επιτυχία μια σειρά μαθημάτων εστιασμένα στην ηλεκτροκίνηση.

Η έναρξη των τμημάτων θα γίνει στις 12 Ιουλίου 2021,  και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω πλατφόρμας live streaming, σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας. Επιπλέον προσφέρεται και hands-on εργαστήριο για πρακτική εφαρμογή των γνώσεων στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS, σε τμήματα των 7 ατόμων και κατόπιν συνεννόησης (με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων)

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει τόσο βασικές όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην ηλεκτροκίνηση και τους φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της ηλεκτροκίνησης και στο νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά  αναφορικά με τη διαδικασία εγκατάστασης, διαχείρισης, ελέγχου και προστασίας. Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS για ένα εργαστήριο πρακτικής εφαρμογής γνώσεων και εξοικείωσης με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις επάνω στους ηλεκτρικούς φορτιστές αυτοκινήτων. 

Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο).

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν:

 1. Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση
 2. Νομοθετικό πλαίσιο
 3. Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
 4. Εγκατάσταση φορτιστών
 5. Διαχείριση Φορτιστών
 6. Παραδείγματα Εγκαταστάσεων
 7. Ηλεκτροκίνηση, έξυπνα κτίρια και έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα
 8. Σύνδεση σταθμού φόρτισης – Θέση σε λειτουργία
 9. Σύνοψη
 10. Επίσκεψη σε MC CHARGERS για Hands-on εργαστήριο

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Δευτέρα 12/07:  16:00 - 21:00

Τετάρτη 14/07:  16:00 - 21:00

Πέμπτη 15/07:   16:00 - 21:00

Παρασκευή 16/07 - Επιλογή τμήματος για το hands on εργαστήριο:

 • Τμήμα 1: 11:00 - 13:00
 • Τμήμα 2: 13:00 - 15:00
 • Τμήμα 3: 15:00 - 17:00

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ενοτήτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το κόστος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης ανέρχεται στα 300€ + ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο: https://iszeb.gr/educational-event/emobility

Λίγα λόγια για το IsZEB:

Το IsZEB αποτελεί έναν Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας, με επίκεντρο τον κατασκευαστικό κλάδο. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τη συνεχιζόμενη δια βίου μάθηση και την πρόσβαση στην επιστημονική γνώση, διοργανώνει επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών του κατασκευαστικού κλάδου και η διάδοση των τεχνολογικών εξελίξεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με επιδείξεις σε πραγματικό χρόνο και εφαρμογές σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.

Ιδρυτικοί εταίροι του IsZEB:

ΕΚΕΤΑ, CLOCKWORK, ELBIS, FIBRAN, GNOMON, ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ, MLS, WATT+VOLTZARIFOPOULOSIDRIACINTERPLASTEΛΔΙΑEUROCONSULTANTSMINDMED , PRAGMA-IOTΣΕΒΕ

 

Η εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος "Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα" του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021