2310 256353

Εκδηλώσεις ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.Μπιρμπίλη για Ενεργειακούς Επιθεωρητές

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.Μπιρμπίλη για Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι.
Χαϊμαντά 23, 15122, Μαρούσι, Τηλ.-Fax: 210-8063857  
 
                       
                           Μαρούσι, 26 Ιανουαρίου 2010
                        Αρ. Πρ.: Φ010/001/10
 
Προς
κα Τίνα Μπιρμπίλη
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας
και Κλιματικής Αλλαγής
 
Θέμα : Σχέδιο Π.Δ. για Ενεργειακούς Επιθεωρητές
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
 
Αναφορικά με το σχέδιο ΠΔ για τη θεσμοθέτηση του Σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Το συγκεκριμένο σχέδιο δε λαμβάνει υπόψη τους Νόμους 2916/2001 και 3549/2007 και για άλλη μια φορά οι απόφοιτοι των ΤΕΙ αντιμετωπίζονται ως απόφοιτοι Ιδρυμάτων Β΄ κατηγορίας.
2. Οι διατάξεις με τις οποίες οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, θα μπορούν να πιστοποιηθούν τόσο για την Α΄ όσο και για τη Β΄ τάξη Ενεργειακών Επιθεωρητών, ενώ οι απόφοιτοι ΤΕΙ μόνο για την Α΄, έρχεται και σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία.
3. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζονται οι Μηχανικοί των ΤΕΙ πέντε χρόνια προϋπηρεσία στην Α’ Τάξη για να αποκτήσουν ¶δεια Β’ Τάξης, ύστερα μάλιστα από έγκριση του ΤΕΕ, μένοντας έτσι εκτός αγοράς, μολονότι αρκετές ειδικότητες Μηχανικών ΤΕΙ έχουν αποκτήσει πολλές και ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας στα κτίρια, Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού, Οικοδομικής, Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.
4. Θεωρούμε απαράδεκτο οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και να αποκτήσουν την αντίστοιχη άδεια, να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο ΤΕΕ και να περιμένουν την αποδοχή τους ή μη, για την παρακολούθηση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος και συμμετοχής τους στις αντίστοιχες εξετάσεις. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί, κανείς Μηχανικός των ΤΕΙ, να εκδίδει Πιστοποιητικό Επαρκούς Παρακολούθησης και Επιτυχούς Εξέτασης το ΤΕΕ, το οποίο είναι αντίθετο στην εφαρμογή των νόμων που αφορούν τους αποφοίτους Μηχανικούς ΤΕΙ.
 
Κυρία Υπουργέ,
Ζητούμε την άμεση διόρθωση των προβληματικών σημείων του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και ευελπιστούμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δε θα αγνοήσει για άλλη μια φορά τα θεσμοθετημένα όργανα των Μηχανικών των ΤΕΙ.
Η μεγάλη οικογένεια των Μηχανικών των ΤΕΙ έχει κουραστεί τόσα χρόνια από υποσχέσεις και περιμένει από την πολιτική ηγεσία να πάρει αποφάσεις εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία και να μην υποκύπτει στα συμφέροντα συντεχνιών.
Επιθυμούμε, δε, να μας συμπεριλάβετε στους κοινωνικούς εταίρους για θέματα που αφορούν τους Μηχανικούς των ΤΕΙ.

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010