Νέα / Άρθρα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΧΟΣ ένας μεγάλος αγωνιστής του χώρου και του κλάδους μας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΧΟΣ ένας μεγάλος αγωνιστής του χώρου και του κλάδους μας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 20 Ιουλίου 2021


 

Δημήτης Σιάχος  ένας μεγάλος   …ο αγωνιστής του κλάδου μας των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ για να μην ξεχνάμε τους αγώνες του και την μνήμη του …..

Pisti Kristallidou

17 λ.  · http://wincancer.gr/wp-content/uploads/2020/07/pisti-dimitris.jpg

Έφυγα από τη δουλειά βιαστικά για να πάω στο σπίτι να του φτιάξω πουρέ. Δεν τρώει τελευταία, αλλά αυτή η συνταγή με τις πατάτες και το γάλα που του φτιάχνω, του αρέσει πολύ.

Έφτασα λίγο πριν τις 5 στον Άγιο Σάββα, τον βρήκα να κάθετε στην καρέκλα και να διαβάζει, μου χαμογέλασε με κόπο, αλλά πολύ αληθινά, με αγκάλιασε και με φίλησε στο μέτωπο. Του σέρβιρα τον πουρέ και έφαγε όλο το πιάτο με όρεξη, η χαρά μου ήταν μεγάλη, Κοίτα να δεις τι μπορεί να κάνει ένα ταπεινό φαγάκι!

Άνοιξε το συρτάρι από το μεταλλικό κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι του και έβγαλε τη βέρα που έχει το όνομα μου και μου την έδωσε

-Φύλαξε την να μην την χάσω δεν χωράει πια στο χέρι μου, έχω αδυνατίσει τόσο πολύ, είπε και χαμήλωσε το βλέμμα του λες και ντράπηκε.

Έπιασα το πρόσωπο του με τα δυο χέρια μου και τον φίλησα στο στόμα , πήρα την βέρα του και την φόρεσα μαζί με τη δική μου.

Αργά το απόγευμα κατεβήκαμε κάτω στο κυλικείο, μας αρέσει να κατεβαίνουμε εκεί και να πίνουμε καφέ, στα εξωτερικά σιδερένια τραπεζάκια. Μας δίνει την ψευδαίσθηση του ραντεβού.

Έχουμε μαζί μας και ένα Scrabble ταξιδιού, παίζουμε συχνά, πάντα με κερδίζει και πάντα με πειράζει με τις λέξεις που φτιάχνει.

Έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, έχουν στηθεί αρκετές λέξεις στο ταμπλό, όταν ο Δημήτρης αρχίζει να μου μιλάει με σοβαρό ύφος .

-Θέλω να σου πω κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλω να με διακόψεις μέχρι να τελειώσω γιατί μου είναι δύσκολο.

Θέλω να με θάψετε στους Μολάους, ξέρω πως θα ταλαιπωρήσω πολλούς φίλους , που θα αναγκαστούν να κάνουν τόσα χιλιόμετρα,για να με αποχαιρετήσουν και για αυτό θα τους ζητήσεις συγνώμη εκ μέρους μου και θα φροντίσεις όλα να είναι άψογα εκείνη τη μέρα, θα σε βοηθήσουν και τ´αδέρφια μου.

-Δημήτρη τι λες; δεν θέλω να τα ακούω αυτά …

-σου ζήτησα να κάνεις υπομονή και να μ’ ακούσεις, γιατί ούτε κουράγιο έχω ούτε δύναμη. Μου είπε αυστηρά και συνέχισε

-Θέλω να πεις ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του Αγίου Σάββα, για τη φροντίδα και την αγάπη, που πήρα ένα ολόκληρο χρόνο εδώ μέσα και να τους ζητήσεις συγνώμη αν τους ταλαιπώρησα κάποιες στιγμές.

Έχω ανάγκη να αναφέρεις, πως μέχρι τη τελευταία στιγμή αγωνίστηκα, για το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση και το Ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο για όλους τους Μηχανικούς της χώρας.

Θέλω να τους πεις πως πολέμησα πολύ για όλα, προσπάθησα, δεν το έβαλα κάτω, δεν έχασα καμία μάχη, απλά κουράστηκα.

Δεν θέλω να σε δεσμεύσω, αλλά αν μπορείς και θέλεις κράτησε ζωντανό το wincancer, άλλωστε είναι κάτι που δημιουργήσαμε μαζί…

Άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου, ο Δημήτρης συνέχιζε να μου δίνει οδηγίες, για το πως θέλει να γίνουν όλα και εγώ συνέχισα να κλαίω χωρίς φωνή, χωρίς αναφιλητά, χωρίς ανάσα.

Όταν τελείωσε μου σκούπισε τα μάτια με το χέρι του, μου έδωσε ένα φιλί και έγραψε τη λέξη «χαρά» στο ταμπλό του Scrabble

-«Χαρά» 12 πόντους Με τον διπλασιασμό του χι 28 πόντους. Σε νίκησα πάλι !

Αύριο 4 χρόνια …

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 20 Ιουλίου 2021