Νέα / Άρθρα Εξοικονομώ: Επίσημη έναρξη διαδικασίας κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ

Εξοικονομώ: Επίσημη έναρξη διαδικασίας κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023


Εξοικονομώ: Επίσημη έναρξη διαδικασίας κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ

ΠΗΓΗ;    https://news.b2green.gr/40320/%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%cf%8e-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b7-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af

Εξοικονομώ: Επίσημη έναρξη διαδικασίας κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ

13 Νοεμβρίου, 2023

Σε συνέχεια της πολυαναμενόμενης τροποποίησης του οδηγού του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021” την προηγούμενη εβδομάδα (την οποία έγκαιρα είχε αναδείξει το B2Green ως προϋπόθεση ενόψει της έκδοσης του Β’ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης), ενεργοποιείται επίσημα η διαδικασία κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών.

Η μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης των έργων με προφανείς συνέπειες. Υπενθυμίζουμε πως όπως είχε επισημάνει έγκαιρα το B2Green, αν και στις αρχές Μαΐου, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε πως καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός της προθεσμίας 6 μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, η απουσία επίσημης τροποποίησης του οδηγού ουσιαστικά φρέναρε και τη διαδικασία της κλήρωσης του δεύτερου ενεργειακού επιθεωρητή, ο οποίος, δε θα μπορούσε να αποκρύψει τη μη επίτευξη της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου, η οποία τυπικά, λόγω της έλλειψης τροποποίησης, θα οδηγούσε σε απένταξη!

Πλέον, πέρα από τη διόρθωση αυτή, με τη νέα τροποποίηση του οδηγού, άλλαξαν μεταξύ άλλων και οι διατάξεις που αφορούν στην κλήρωση του δεύτερου ενεργειακού επιθεωρητή για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ, εναρμονίζοντας τη διαδικασία με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΤΕΕ με τις οποίες καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες της κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ.

Έτσι, φτάσαμε στη σημερινή ημέρα, όπου και επισημοποιήθηκε η έναρξη της διαδικασίας κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών που έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Κληρωτών Ενεργειακών Επιθεωρητών Προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΜΚΕΕΠΕΕ).Διαβάστε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση:

Ενεργοποίηση κατάστασης 7 Αίτηση σε Υλοποίηση Εργασιών για μονοκατοικίες και μεμονομένα διαμερίσματα

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα μετάβασης των αιτήσεων μονοκατοικιών και μεμονομένων διαμερισμάτων σε κατάσταση 7 Αίτηση σε Υλοποίηση Εργασιών, από την οποία ο ωφελούμενος μπορεί να αιτηθεί την κλήρωση Β Ενεργειακού Επιθεωρητή. 

Επισημαίνεται ότι μετά την μετάβαση των αιτήσεων σε κατάσταση 7 δεν θα είναι δυνατή η καταβολή προκαταβολών σε αναδόχους. Η αντιστοιχη δυνατότητα για πολυκατοικίες θα ενεργοποιήθεί τις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023