Νέα / Άρθρα Αν ο χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης δεν έχει συνυπογράψει ψηφιακά την ως άνω ΥΔΕ

Αν ο χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης δεν έχει συνυπογράψει ψηφιακά την ως άνω ΥΔΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022


ΠΡΟΣΟΧΗ

μαζί με τα σχέδια -μονογραμικό κ.λ.π βάζεται και την δηλ.Ν. 105 του πελάτη σε μορφή pdf  και τα στέλνετε όλα μαζί ηλεκτρονικά 

Από την ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

πρωτότυπη Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) αποστέλλεται ταχυδρομικά στην αρμόδια μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 800 400 4000/ 11500/ 2111900500.

 Στην περίπτωση που η ΥΔΕ φέρει ψηφιακή υπογραφή τόσο από τον ηλεκτρολόγο όσο και από τον χρήστη της ηλεκτρικής εγκατάστασης και, εφόσον απαιτείται από τη νομοθεσία, ψηφιακή θεώρηση από το οικείο επαγγελματικό σωματείο του ηλεκτρολόγου, δεν απαιτείται η ταχυδρομική αποστολή της.

 Αν ο χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης δεν έχει συνυπογράψει ψηφιακά την ως άνω ΥΔΕ, έχει τη δυνατότητα να επισυνάψει Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι: «ενημερώθηκα από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη …….. για την υποχρέωση τακτικού επανελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αρ. παροχής …., στην δ/νση ------------------  περιοχη -------- πόλη...--------- έχω παραλάβει αντίγραφο της ΥΔΕ και των συνοδευτικών της εγγράφων που συντάχθηκαν την …………….. , και συμφωνώ να υποβληθούν για λογαριασμό μου στην αρμόδια υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ», 

οπότε και πάλι η ταχυδρομική αποστολή της ΥΔΕ παρέλκει. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται μόνο η ταχυδρομική αποστολή της Υπεύθυνης Δήλωσης, εκτός και αν και αυτή είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη, οπότε αρκεί η επισύναψή της.

 

 

 

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022