Νέα / Άρθρα Άνιση μεταχείριση των Ενεργειακών Επιθεωρητών

Άνιση μεταχείριση των Ενεργειακών Επιθεωρητών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


http://www.jaisopos.blogspot.gr/
jaisopos.blogspot.com
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013
Τουλάχιστον προκλητική η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κου Καλαφάτη σε ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη
 
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013
Δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση των Ενεργειακών Επιθεωρητών
από τον διαχωρισμό σε Α΄ και Β΄ τάξης
Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη
 
«Η διάκριση του δικαιώματος διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων προκύπτει από τη διάκριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ανάμεσα σε διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς», τονίζει στην απάντησή του προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης.
Το άρθρο 16 του Συντάγματος επιβάλλει τη διαφοροποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μεταξύ των αποφοίτων ανώτερης (ΑΤΕΙ) και ανώτατης (ΑΕΙ) εκπαίδευσης, καθώς υφίσταται διαφοροποίηση στον χρόνο και τον κύκλο σπουδών.
Η κατοχυρωμένη με το άρθρο 4 του Συντάγματος αρχή της ισότητας, αφενός αποκλείει την άνιση μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις αυτές συνθήκες αφετέρου απαγορεύει την όμοια μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες.
Όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός: «κατά το πνεύμα της ανωτέρω διάταξης απαγορεύεται η αυθαίρετη εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των σχολών ΑΤΕΙ, με επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών ΑΕΙ».

Σχόλιο:

Κύριε Καλαφάτη ακόμη να αντιληφθείτε εσείς και οι σύμβουλοι σας, ότι εδώ και χρόνια έχει τελειώσει το παιχνίδι της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης? Δικαιολογείται η πολιτεία να μην γνωρίζει και να μην εφαρμόζει την υπάρχουσα Ελληνική Νομοθεσία?
Για ποια άραγε ισότητα μιλάτε, όταν το ίδιο το κράτος δεν εφαρμόζει την υπάρχουσα νομοθεσία και στην πραγματικότητα καθημερινά καταπατά την ισότητα αλλά και την ισονομία ανάμεσα στους πολίτες της ???
Η απάντηση στην ερώτηση του κου Αυγενάκη είναι απάντηση του Ελληνικού Κράτους ή του Τ.Ε.Ε ?
Ντροπή !!!
ΠΗΓΗ: jaisopos.blogspot.com
 
 
 
 
 

Φωτογραφίες


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013